Bűnügy

Életveszélyesen megsebesített egy turistát egy rabló a Keletinél

A 33 éves férfi a vonatra várakozó turistákat fosztogatta. A támadó többszörös visszaeső, most is rács mögött van.

2017.03.21 11:55ma.hu

Életveszélyesen megsebesített egy turistát tavaly májusban egy 33 éves férfi a Keleti pályaudvarnál - írja a 24.hu.

A sértett - egy Fülöp-szigeteki férfi - egy társával érkezett Budapestre, ahonann Prágába szerettek volna tovább utazni. A vonat másnap hajnalban indult, ezért úgy döntöttek, nem vesznek ki szállást, inkább a pályaudvar közelében töltik el az éjszakát. Egy VII. kerületi pékségnél várakoztak, a fedett teraszon. A sértett vállalta, hogy ébren marad és vigyáz a csomagokra, így társa aludhatott.

A vádlott kora hajnali órákban az utcán sétált, amikor meglátta a a teraszon pihenő két külföldit, odament hozzájuk és megpróbált az ébren lévő férfival szóba elegyedni, de ő nem akart vele beszélgetni. A támadó kihasználta, hogy a férfi fáradt, ezért lankadt a figyelme, ezért felkapta a mellette lévő utazótáskát - benne körülbelül 500 ezer forintot érő holmival - majd elfutott. A férfi utánarohant és dulakodni kezdtek.

Ekkor a támadó nagy erővel ellökte, a férfi pedig elesett és beütötte a fejét a betonba. A mentők életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A Fővárosi Főügyészségtől kedden közölte, a támadóval szemben végrehajtandó fegyházbüntetést indítványoztak annak lehetősége nélkül, hogy feltételesen szabadlábra bocsássák. Ezúttal életveszélyt okozó testi sértéssel és rablással vádolják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.