Robbanótest

Világháborús gránátot találtak Tatabányán

A szovjet gyártmányú F-1-es kézigránátot a lakók találták az út mellett.

2017.03.12 18:07MTI

Második világháborús kézigránátot találtak Tatabányán az Iparos utcában, a robbanótestet elszállítják - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje vasárnap délután az MTI-t.

Markovics Zita elmondta: a szovjet gyártmányú F-1-es kézigránátot az ott lakók találták az út mellett. A gránátban benne volt a gyújtószerkezet, biztosított állapotban volt. A tűzszerészek elszállítják a honvédség központi gyűjtőhelyére.

Az utcát lezárták az azonosítás idejére, mintegy háromnegyed órára, ez két házat és nyolc embert érintett - ismertette Markovics Zita.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.