Baleset

Hatalmas robbanás történt egy kínai vegyiüzemben (videó)

A robbanás lökéshullámát kilométerekre az üzemtől is érezni lehetett.

2017.02.09 15:10ma.hu
Fotó: Twitter

Hatalmas robbanás történt egy kínai vegyiüzemben - írja a China Xinhua News. A Tonglin városában lévő üzemben történt robbanás lökéshullámát még kilométerekkel távolabb is érezni lehetett. Az esetről készült videót elnézve, csoda, hogy csak két ember sérült meg.



"Olyan volt, mintha egy pár másodpercig tartó földrengés történt volna, aztán megláttam a vörös fényeket az üzem felől" - mondta egy öt kilométerre lakó férfi a Global Timesnak.

A helyi hatóságok tájékoztatása szerint a robbanás nyomán felcsapó lángokat rövid idő alatt megfékezték a tűzoltók. A rendőrség szerint üzemanyagrobbanás történt.



A beszámolók szerint a baleset a rézfeldolgozással foglalkozó Tongling Chemical Industry gyárában történt, ahol alig pár hónapja tartott ellenőrzéseket a helyi környezetvédelmi hatóságok, és mindent rendben találtak. A sérülteket kórházba szállították. A beszámolók szerint csak könnyebb sérüléseket szenvedtek, repülő üvegdarabok sebesítették meg őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.