"Két teljesen önálló bűntény"

Katonai ügyészség: ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás a csőbomba elhelyezésének ügyében

Ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás az újpesti MSZP-iroda előtt elhelyezett csőbomba ügyében a Budapesti Katonai Ügyészségen - közölte Ács Tibor alezredes csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

2008.11.20 12:35MTI

Ács Tibor elmondta, hogy jelen pillanatban ez a bűnügy nem hozható összefüggésbe azzal, amelynek kapcsán egy hivatásos tűzszerész katonát lőszerrel és robbanóanyaggal való visszaélés gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyeztek.

Két teljesen önálló ügyről van szó
- hangsúlyozta.

Az iroda előtt elhelyezett robbanószerkezet ügyében nincs gyanúsított, a nyomozást a rendőrség folytatta, majd szerdán átadta a katonai ügyészségnek, mert a beszerzett bizonyítékok arra utalnak, hogy az elkövető katona
- közölte.

Az alezredes elmondta, hogy az előzetes letartóztatásba helyezett tűzszerész ügyében három hónapja folyik a nyomozás, az ügyről azonban további részleteket nem kívánt elárulni. Kiemelte, a sajtóban tévesen jelent meg az az információ, amely szerint a tűzszerészt gyanúsítják azzal, hogy november 6-ára virradóra saját készítésű pokolgépet helyezett el az MSZP újpesti irodája elé.

Az Állami Egészségügyi Központ szülészetével kapcsolatos ügyről Ács Tibor elmondta: a központ főigazgatója tett feljelentés egy dolgozó bejelentése alapján, amely szerint szülés előtt álló nőknek az epidurális érzéstelenítésért pénzt kellett fizetniük, esetenként 5-10 ezer forintot.

Az ügyben nyomozást rendeltek el költségvetési szerv dolgozói által elkövetett vesztegetés vétsége miatt. Ebben az esetben csak az elfogadó oldal a büntetendő
- tette hozzá az alezredes, jelezve: a nyomozás másfél hónapja folyik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.