A férfit őrizetbe vették

Tűzszerész százados helyezett csőbombát az újpesti MSZP iroda elé

A katonai ügyészség őrizetbe vett egy tűzszerész honvéd századost, akit azzal gyanúsítanak, hogy november 6-ra virradóan saját készítésű pokolgépet helyezett el az MSZP újpesti irodája előtt - értesült a Népszabadság.

2008.11.19 08:21Népszabadság

A lap szerdai számában azt írják, hogy a nyomozók azonosították a budapesti katonai bázis tűzszerészét, akinek a szolgálati helyéről, robbanóeszközök készítéséhez való eszközök hiányoztak. A lap úgy tudja, hogy a százados tettét nem politikai okok motiválták. 

Állítólag azt akarta bizonyítani, hogy "mekkora kupleráj van az alakulatánál", s azért tette az MSZP irodája elé a bombát, mert azt gondolta, így tud a legnagyobb feltűnést kelteni. Csőbombát egy járókelő vette észre november 6-án reggel. A IV. kerületi Nádor utca 1. szám alatti iroda munkatársai értesítették a rendőrséget, illetve a tűzszerészeket. A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának munkatársai a szerkezetet a helyszínen hatástalanították. 

Az iroda ellen október 20-án is volt egy támadás - akkor az iroda udvarára egy kibiztosított, éles gránátot dobtak. Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke a legutóbbi támadást követően az MTI-nek azt mondta: "vagy egy elvetemült tettes sorozatos garázdálkodásáról, vagy több elvetemült tettes párhuzamos, de nagyon is hasonló akcióiról" van szó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.