Állati

Rászólt a kutyára, a gazda fegyverrel állt bosszút

Vádat emelt az ügyészség azzal a férfival szemben, aki egy fővárosi kutyafuttatóban rátámadt és többször rálőtt egy másik férfira, csak azért, mert az rászólt az illető szabadon engedett kutyájára

2016.12.23 17:56Havariapress

A vádirat szerint a vádlott 2016. január 26-án reggel egy VIII. kerületi kutyafuttatóban szóváltásba keveredett a sértettel, miután az a futtatón áthaladva arrébb küldte a vádlott szabadon engedett kutyáját. A vádlott a szóváltás során ököllel arcon ütötte a másik férfit, aki ennek következtében könnyebb sérülést szenvedett. Még ugyanazon a napon, az esti órákban a két férfi újra összefutott a helyszínen, a sértett ugyanis a közelben parkolt, a vádlott pedig ismét a kutyafuttatóba tartott. A sértett egy barátjával együtt kiszállt az autóból, és számon kérte a vádlottól a reggeli bántalmazást. Ekkor a vádlott elővett a ruházatából egy gáz-riasztó fegyvert, és azzal elébb kétszer a föld felé lőtt, majd kétszer arcon lőtte a felé közeledő férfit. A sértett az őt ért lövés következtében 8 napon belül gyógyuló, enyhe fokú kötőhártya-sérülést szenvedett. A kerületi ügyészség az 27 éves férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja, és vele szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.