Állati

Mérgeskígyó tekergett a karácsonyfán!

A peches ausztrál nő alig akart hinni a szemének.

2016.12.19 14:05MTI

Halálos mérgű tigriskígyót talált karácsonyfáján egy ausztrál nő Melbourne-ben. Az egyméteres kígyó a karácsonyfadíszek közé fészkelte be magát és maga is úgy nézett ki, mint egy füzérdísz - mondta el Barry Goldsmith kígyóbefogó hétfőn.

Fotó: Barry Goldsmith kígyóbefogó

“Az összes lehetséges helyen – ágy alatt, mosógépben, csizmákban, autóban, kutyaházban, cicadobozban – találtunk már kígyót, de ez volt az első alkalom, hogy egy karácsonyfán. A tigriskígyók nagyon jó mászók és különösen veszélyesek is” – tette hozzá.

Goldsmith elmondása szerint a nő lefotózta az állatot, majd lezárta a szobát és még az ajtó alatti rést is betömte. A szakértő kifejtette: a kígyót ott kell hagyni, ahol van és nem szabad megpróbálni megölni, mert az veszélyes, illegális és egyben kegyetlen is.

A szakértő évente 400 kígyót fog be, majd enged el a vadonban és ahogy ezt a karácsonyfán talált tigriskígyót, általában a többit is szabadon engedi. Ez a faj a legtöbb ausztrál államban védett.

Ausztráliában él a világ legerősebb mérgű kígyóinak egy része. Minden évben halnak meg emberek kígyómarásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.