Régi darab

Robbanóanyagot találtak a szentkúti kegyhely oltáránál

1944-es kiadású újságpapírba csomagolt robbanóanyagot találtak a mátraverebély-szentkúti búcsújáróhelyen a főoltár mögött; a robbanószert a tűzszerészek elszállították - közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.

2008.11.17 17:54MTI

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a Ferences Kolostor vezetője jelentette be a rendőrségen, hogy a dolgozók a restaurálási munkák közben feltehetően a II. világháborúból visszamaradt, körülbelül egy kilónyi robbanóanyagot találtak a kegyhely hat méter magas, a szentély falába épített főoltára mögött.

Az ipari robbanószerként használt paxitot 1944-es kiadású újságpapírba csomagolva találták meg
- tette hozzá.

A robbanóanyagot a tűzszerészek délután elszállították a helyszínről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.