Bíróság

Kalapáccsal akarta agyonverni alvó édesanyját

Olyan erővel ütötte meg többször a 21 éves fiatal az anyja fejét, hogy a kalapács nyele eltörött.

2016.11.18 15:42Havariapress

Vádemelési javaslattal zárták le a nyomozást a Hajdú-Bihar megyei rendőrök az ellen a fiú ellen, aki a megalapozott gyanú szerint kalapáccsal próbálta megölni az édesanyját egy éve Debrecenben.

A nyomozás adatai szerint a hajdúsági megyeszékhelyen élő 21 éves fiú tavaly december 6-án kora hajnalban támadott rá közös lakásukban az alvó édesanyjára, akit egy kalapáccsal többször is fejen ütötte. Miután a sértett a bántalmazás hatására megmozdult, a fiú ismételten több ízben megütötte a nő fejét, méghozzá akkora erővel, hogy ennek következtében a kalapács nyele eltört. A rendőrök az esetről történt bejelentést követően a támadót gyanúsítottként hallgatták, ennek során a fiatal fiú beismerő vallomást tett és elmondta, hogy végezni akart anyjával.

Az orvosi vélemény alapján a sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a súlyosabb kimenetel elmaradása nem a támadón múlott. Mindezek alapján a rendőrség emberölés kísérlete miatt indított büntetőeljárást az ügyben, s a napokban lezárt nyomozás végén a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes főügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.