Lakástűz

Harminckét embert menekítettek ki a tűzoltók egy salgótarjáni lakóépületből

Több település tűzoltói együttes erővel fojtották el a lángokat a Pécskő utcai épület egyik negyedik emeleti lakásában.

2016.11.10 07:49MTI
MTI fotó: Komka Péter

Harminckét embert menekítettek ki a tűzoltók egy salgótarjáni lakóépületből, amelynek egyik lakásában tűz keletkezett szerdán éjjel - tette közzé az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtök hajnalban a honlapján.

A közlemény szerint több település tűzoltói együttes erővel fojtották el a lángokat a Pécskő utcai épület egyik negyedik emeleti lakásában. Az utómunkálatok során végzett vizsgálatok eredményeképpen az elektromos áramot és a vízellátást nem kapcsolják vissza a tűzzel érintett épületrészben. A lakók rövid időre visszatérhetnek otthonukba, hogy magukhoz vegyék irataikat és fontosabb értékeiket.

A kimenekítettek egy része a helyszínre rendelt melegedőbuszban tartózkodik, mások rokonokhoz és ismerősökhöz távoztak. A hatóságok most egyeztetik, hogy az otthonukat elhagyni kényszerülők közül hányan kérnek elhelyezést, és kik oldják ezt meg saját maguk.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.