Lezuhant gép

Születésnapjára kapta a repülést a Gödöllőnél szörnyet halt kisfiú

Születésnapos kisfiú volt az egyik áldozata a vasárnapi gödöllői repülőgép-balesetnek.

2016.09.20 09:58ma.hu
MTI Fotó: Lakatos Péter

A gödöllői kisrepülőgép-baleset egyik áldozata, egy kisfiú a születésnapjára kapta meglepetésként a sétarepülést – közölte az RTL Klub és a Blikk.

Anya és gyermeke már korán reggel elindult Budapestről, hogy időben kiérjenek a gödöllői repülőtérre – idézte fel a történteket a lap. Alig emelkedtek el a földtől, amikor pár száz méteres magasságban összeütköztek egy másik, ejtőernyősöket szállító kisrepülőgéppel.

A nő és gyermeke, illetve a gépet vezető B. Zsolt a földbe csapódás pillanatában szörnyethalt. A másik gép vezetője, F. Szabolcs sem élte túl az ütközést, az ő gépén utazó ejtőernyősök azonban még időben el tudták hagyni a fedélzetet, szabályosan kiugrottak a gépből az ütközés előtt.

Mindkét pilóta családos volt, egyikük felesége a tragédia hallatán azonnal a reptérre sietett, ahol rosszul lett, mentőt kellett hívni hozzá. A másik pilóta informatikusként dolgozott, de mindig is a repülés volt a szerelme, az volt az álma, hogy egyszer egy nagygépet vezethet.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalánál közölték, vizsgálják, hogy személyi felelősség megállapítható-e a baleset okaként, valamint a pilóták betartottak-e minden repülésre vonatkozó szabályt.

Mindenesetre, a roncsokat a tököli repülőtérre, egy zárható hangárba szállították. A hatóságnak hetven napja van arra, hogy kivizsgálja, mi történt pontosan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.