Drog

Gyanútlan ismerősével hozatta be a kokaint Mexikóból

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a férfival szemben, aki hét éve egy mexikói ismerősén keresztül kokaint csempészett Mexikóvárosból Budapestre.

2016.08.31 12:54Havariapress

A vádirat szerint a 38 éves magyar férfi 1999. és 2015. között - a 2015 szeptemberében történt elfogásáig - Mexikóban élt. Ennek során 2009 júniusában megkereste egy mexikói ismerősét és felajánlott neki egy repülőjegyet Budapestre.

Miután a mexikói állampolgár a repülőjegyet elfogadta, a vádlott Magyarországon tartózkodó társa a megadott adatokkal lefoglalta a repülőjegyet. A vádlott 2009. július 8-án kivitte mexikói ismerősét Mexikóváros nemzetközi repülőterére, ahol a bőröndjében egy díszcsomagolású, sárkányt ábrázoló dísztárgyat helyezett el, melynek belsejébe előzőleg - a mexikói férfi tudta nélkül - több mint 1,2 kg tömegű kokaint rejtett.

A vádlott arra kérte a férfit, hogy a bőröndjébe tett dísztárgyat Budapesten adja majd át a barátjának, aki őt majd a repülőtéren fogja várni. A mexikói férfi ennek megfelelően Magyarországra érve átadta - az egyébként igen tiszta - kokaint tartalmazó dísztárgyat a vádlott magyar társának.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele öt évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlott magyar segítőjével szemben a Fővárosi Főügyészség már korábban vádat emelt a fenti bűncselekmény miatt, amely alapján a bíróság a férfit jogerősen 7 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.