Drogcsempészet

Harmincöt év börtönt kapott 720 tonna kokainért

Minden idők egyik legnagyobb drogdílere, El Loco, vagyis "Az Őrült" ennyi fehér port vitt át az Egyesült Államokba az idők folyamán.

2016.07.26 08:36MTI

Harmincöt éves börtönbüntetést szabott ki helyi idő szerint hétfőn egy manhattani bíró a kolumbiai Daniel Barrera Barrerára, aki "El Loco" vagyis az őrült néven volt ismert a kolumbiai alvilágban.

A bíró emellett tízmillió dollár értékű vagyonelkobzást és ugyancsak tízmillió dolláros pénzbüntetést is kiszabott El Locóra, a kolumbiai kokainbáró bűneit pedig egyszerűen megdöbbentőnek nevezte.

A bíróság elutasította El Loco ügyvédeinek kérését, hogy enyhítő körülményként vegyék figyelembe, hogy igyekezett együttműködni a hatóságokkal.

A vádhatóság szerint Barrera 720 tonna kokaint csempészett be Kolumbiából az Egyesült Államokba.

Barrera saját bevallása szerint 1998 és 2011 között évente 400 tonna kokaint terített világszerte négy kontinensen, a többi között például csempész tengeralattjárója is volt. A bíró bizonyítottnak látta azt is, hogy aki tartozott neki, vagy veszélyt jelentett üzleti érdekeltségeire, azt El Loco megfenyegette vagy megölte.

Barrerát Venezuelában fogták el 2012-ben, és a következő évben adták ki az Egyesült Államoknak. Egy évvel később beismerő vallomást tett.

A tárgyaláson Barrera arról beszélt, hogy reméli, egyszer még láthatja az unokáit, egyúttal bocsánatot kért a családjától a sok szenvedésért, melyet nekik okozott.

A manhattani államügyész elégedetten nyilatkozott az ítélethirdetés után. Azt mondta, az az ember, akit Kolumbiában az “utolsó nagy gengszerfőnökként” emlegettek, most amerikai bíróság előtt kénytelen felelni bűneiért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.