Baleset

Két hajóval tudták csak kimenteni az ittas férfit

Két hajóval tudtak csak kimenteni a vízirendőrök a Balatonból egy ittas férfit, aki önveszélyes állapota ellenére szembeszegült a mentéséhez érkezőkkel.

2016.08.17 10:16Havariapress

A siófoki vízirendőröket tegnap kora délelőtt értesítették arról, hogy a Stefánia kikötő előtti vízterületen egy ittas férfi befelé úszik a Balatonba és önveszélyes állapota miatt feltehető, hogy segítségre lesz szüksége. Az egyenruhások a parttól kicsivel több, mint 600 méterre találták meg a férfit, aki nem volt hajlandó megmondani az adatait, összefüggéstelenül beszélt és a hajóba sem akart beszállni. A bedobott mentőgyűrűbe belekapaszkodott ugyan, de amint a hajó közelített hozzá, kiabálni kezdett, hogy fél, ezért elengedte a mentőgyűrűt és tovább kezdett úszni befelé, a tó közepe felé. Ezt követően a rendőrök kötéllel próbálták a partra vontatni, de azt is folyton elengedte, és továbbra sem volt együttműködő. Végül úgy sikerült kimenekíteni, hogy két másik vízirendőr egy másik szolgálati kishajóval a helyszínre vitte a férfi egyik családtagját, akinek hosszas rábeszélés után sikerült meggyőznie, hogy másszon ki a hajóra. A 30 éves fiatalembert a vízirendőrök végül partra szállították, ahol átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.