Eltévedtek a ködben

Vízirendőrök mentették ki a bajba jutott horgászokat

A rendőrségtől péntek este először Kisköre térségéből kért telefonon segítséget egy horgász, mivel társával a nagy ködben eltévedtek a Tiszán.

2015.11.07 09:22Havariapress

Elmondta, hogy a kiskörei kikötőből indultak el az egyik csatornához horgászni, de a leszálló köd és a sötét miatt nem találtak vissza.

Két vízirendőr a velük szolgálatban lévő halőrrel együtt azonnal a bajbajutottak keresésére indult, és fél óra keresés után megtalálták a hidegtől átfázott egri lakosokat, akiket hajójukkal együtt a kikötőbe vittek.

Alig egy órával az előbbi mentés befejezését követően ismét segélyhívás futott be a két vízirendőrhöz, mert két másik horgász is kint rekedt a Tiszán. Ez utóbbi két férfi a tiszaderzsi kikötőből indult el motorcsónakkal Tiszanána irányába, de sötétedés után a rossz látási viszonyok miatt ők sem tudtak tájékozódni.

Bár a térségben ekkor már nagyon rossz látási viszonyok voltak, néhol 3-5 méterre csökkent a látótávolság a vízen, a rendőrök másfél óra kutatás után így is megtalálták a bajbajutottakat, végül őket is biztonságosan partra segítették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.