Orvosmeteorológia

Front nincs, mégis rengeteg a baleset

Szalagkorlátnak és betonfalnak ütközött egy kamion az M7-esen. Rövid időn belül négy baleset is történt az M3-as autópálya Budapest felé vezető pályatestjén, Bag és Fót között, továbbá hét autó ütközött az M1-esen. Ez a hétfő reggeli mérleg.

2016.08.08 09:15ma.hu

Szalagkorlátnak és betonfalnak ütközött egy kamion az M7-esen

Nekiütközött az M7-es autópálya szalagkorlátjának, majd a pálya mellé épített zajfogó falnak egy kamion hétfőn reggel Balatonvilágosnál, a sztráda Nagykanizsa felé vezető pályaoldalán. Az ütközésben az első helyszíni információk szerint senki sem sérült meg, az üres raklapokat szállító kamion tankja viszont felrepedt, abból ezért szivárogni kezdett az üzemanyag. A helyszínre riasztott siófoki hivatásos tűzoltók tömítőpasztával szüntették meg a szivárgást, majd megkezdték a jármű műszaki mentését. Mivel a balesetet szenvedett jármű benyúlik a belső forgalmi sávba is, a hatóságok kérik, hogy az arra közlekedők fokozott figyelemmel közelítsék meg a helyszínt és jelentősen lelassult haladásra számítsanak a térségben.

Balesetsorozat lassítja a forgalmat az M3-ason

Hétfőn kora reggel, pár perccel hat óra előtt az M3-as autópálya fóti szakaszáról jelentették az első balesetet, ahol szalagkorlátnak és az útpályákat elválasztó betonelemeknek ütközött egy Budapest felé haladó személyautó. Ebben az ütközésben egy ember sérült meg, sérüléseinek pontos mértékéről nem érkezett biztos információ. A műszaki mentést a fővárosi hivatásos tűzoltók kezdték meg, akik azonban rövid idővel később további balesetekhez kaptak riasztást. A sztráda 38-as kilométerszelvényénél, Bag térségében, fél hét körül 1 kilométeren belül három baleset is történt, ugyancsak a főváros felé vezető pályaoldalon. Személyi sérülést ezekről a baleseti helyszínekről ezidáig nem jelentettek, de a forgalom csak a külső sávban haladhat, emiatt az arra közlekedőknek torlódásra és lassabb haladásra kell számítaniuk.

Hét autó ütközött az M1-esen

Ráfutásos balesetben ütközött egymásnak hét személyautó hétfőn reggel az M1-es autópályán, nem sokkal a hegyeshalmi átkelő előtt, az Ausztria felé vezető pályaoldalon. Az ütközésekben négy ember sérült meg, az eddigi híradások szerint mindannyian csak könnyebben. A baleset akadályozza az érintett pályaszakasz forgalmát, ezért a hatóságok kérik, hogy a káreset felszámolásáig fokozott óvatossággal haladjanak el a mentést és helyszínelést végzők közelében.

Orvosmeteorológia

Időjárási front már nincs a közelünkben, száraz, egyelőre még hűvös levegő érkezik fölénk. A jelenlegi időjárási helyzet szervezetünkre gyakorolt hatása közül a napfény szerepe emelhető ki. Ugyanis a derült, napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében nélkülözhetetlen szerepe van. Ezért érdemes a száraz időt kihasználni és lehetőleg a szabadban tölteni, strandolni, pihenni és feltöltődni a kevésbé barátságos időkre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.