Családon belüli erőszak

Rettegésben tartotta lányait a pilismaróti apa

A pilismaróti apa folyamatosan fenyegette, alázta, leköpdöste lányait, egyikükre ráborította az asztalt, miközben a lány gyertyafénynél tanult. Az ügyészésg börtönbünetést javasol a családfőnek.

2016.07.20 10:11ma.hu

Elhanygolta, fenyegette, és bántalmazta gyermekeit egy pilismaróti férfi. Az Esztergomi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése és más bűncselekmények miatt emelt vádat ellene.

A házaspár Pilismaróton élt, két közös gyermekük született. A férj rendszeresen lerészegedett, emiatt agresszívvá is vált, így a családban nagy volt a feszültség. A férfi nevelési feladatait folyamatosan elhanyagolta, lánygyermekeit rendszeresen megalázta, napi szinten becsmérlő szavakkal illette és leköpte őket, velük szemben trágár kifejezéseket használt.

A gyerekek szorongtak, féltek az apjuktól, iskolai teljesítőképességüket az állandó stresszforrást jelentő családi élet negatívan befolyásolta, érzelmi sérültséget szenvedtek.

Tavaly szeptemberben a férfi egy nap ismét lerészegedett, és kiabálni kezdett a kisebbik lányával, hamisan megvádolva azzal, hogy ellopta húszezer forintját. A lány a lakás másik részébe menekült, de a férfi folytatta a fenyegetőzést és az ordibálást. A nagyobbik lány több alkalommal kérte az apját, maradjon csendben, mert zavarja őt a tanulásban. A férfi ekkor odalépett az asztalához, amelyen gyertyák égtek, mert az áramot kikapcsolták, és a lány gyertyafénynél tanult. Az apa ráborította az asztalt a lányra.

Ezt látva a felesége megpróbált közbeavatkozni, de a férfi tovább fenyegetőzött, és a lányát hátba vágta.

A gyermek a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az elkövetővel szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.