Ítélet

Hat év börtönt kapott jogerősen a kétéves kisfiút bántalmazó férfi

A Debreceni Ítélőtábla Elek Balázs vezette tanácsa fegyházról börtönre enyhítette, és 8 év 6 hónapról 6 évre csökkentette hétfőn annak a férfinak a büntetését, aki bántalmazta élettársa 2 éves kisfiát. A gyereken életmentő hasi műtétet kellett elvégezni.

2016.05.30 14:10MTI

Az ítélőtábla szóvivője, Fórizs Ildikó elmondta: első fokon a férfit emberölés kísérlete, másodfokon testi sértés miatt marasztalták el.

A sértett kisgyerek sérülését az ítélőtábla megállapítása szerint is Sz. Krisztián elsőrendű vádlott idézte elő. Mivel azonban ő hívta ki a mentőket, vagyis megpróbálta a cselekmény súlyosabb eredményét, a kisfiú halálát elhárítani, a bíróság csak az úgynevezett maradék bűncselekményért, a testi sértésért szabhatott ki büntetést. Az anyát - helybenhagyva az elsőfokú ítéletet - felmentették a segítségnyújtás elmulasztása bűntettének vádja alól. Az ítélet jogerős.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak 2013-ban összeköltöztek, és az asszony vitte magával az előző kapcsolatából 2011-ben született kisfiút. A gyerek miatt a vádlottak gyakran veszekedtek, volt olyan, hogy külön is költöztek emiatt.

Egy alkalommal a gyerek a házuk udvarán lévő vízzel teli kádból megpróbált kimászni, de megcsúszott és hassal ráesett az akrilkád peremére. A kisfiú megijedt, de nem sírt, sérülés nem látszott rajta, fájdalmat sem jelzett, ugyanakkor aluszékonyabb és másnapra étvágytalan lett. Azon a napon Sz. Krisztián kettesben maradt odahaza a gyerekkel, aki nyűgösségével, sírásával zavarta őt a pihenésben.

Emiatt egy idő után indulatosan odafordult az ágyon fekvő gyermekhez és nagy erővel a hasába térdelt. A hazaérkező anya már csak azt észlelte, hogy a kisfiú sír és nagyon fájlalja a hasát. A gyerek az éjszakát végigaludta, másnap azonban folyamatosan jelezte fájdalmát, délután pedig összeesett.

A férfi által kihívott mentők kórházba vitték a gyereket, akin életmentő hasi műtétet kellett végrehajtani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.