Illegális bevándorlás

Migránsok verekedtek össze Kiskunhalason

Nemcsak itthon, hanem Európában máshol is gyakoriak a hasonló esetek a bevándorlók táboraiban.

2016.07.09 08:00MTI

Újabb atrocitás történt a kiskunhalasi menekültügyi őrzött befogadóközpontban - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 Ma este című műsorában.

Pénteken két marokkói állampolgár verekedett össze, a tévéműsoron kaptak össze. Először csak összeszólalkoztak, ami később tettlegességig fajult. A rendőrség és a biztonsági őrség hamar beavatkozott, és megfékezte a rendbontást – tette hozzá Bakondi György.
 
A két személyt orvosi ellátásban részesítették, sérülésük azonban nem súlyos. A főtanácsadó hozzátette: nemcsak itthon, hanem Európában máshol is gyakoriak a hasonló esetek a bevándorlók táboraiban.

Korábban egy 27 éves algériai férfi egy fegyveres őrre támadt rá a kiskunhalasi befogadóközpontban.

Bakondi György a műsorban arról is beszélt, hogy szilárd és hatékony a megerősített magyar határőrizet, az embercsempészek mindeddig nem találtak lehetőséget a kijátszására, megkerülésére.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hangsúlyozta: jogszerű a magyar rendszer, mind az ENSZ, mind az Európai Unió előírásainak megfelel.

Elmondta, a kedd óta érvényes szigorúbb rendszer bevezetésekor tesztelték az embercsempészek az új határőrizetet, amit mutat, hogy 1060 próbálkozóból 190-nek sikerült átjutnia a határzáron, de a magyar hatóságok mindannyiukat visszakísérték a két tranzitzóna valamelyikébe.

Ezekben most 619-en tartózkodnak – mondta Bakondi György, jelezve, hogy a következő napokban már nagyságrendekkel kevesebben próbálkoztak illegálisan Magyarország területére jutni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.