Ítélet

Hároméves gyerekkel fajtalankodott, szifilisszel is megfertőzte

Négy év hat hónap szabadságvesztésre ítélt a Budapest Környéki Törvényszék egy fiút, aki a felügyeletére bízott hároméves kislánnyal fajtalankodott.

2016.07.01 17:31MTI

A döntés nem jogerős, az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, az ügyész gondolkodási időt kért - közölte Gyimesi Kinga, a törvényszék szóvivője.

Mint elmondta: az akkor 16 éves fiú 2014 augusztusában a felügyeletére bízott hároméves kislánnyal egyedül maradt, "nemi szervét közösülési szándékkal hozzáérintette a sértett nemi szervéhez". A gyereket ekkor megfertőzte szifilisszel.

A szabadságvesztést a fiatalkorúak börtönében kell végrehajtani. Egyúttal a bíróság megszüntette a vádlott előzetes letartóztatását, és a másodfokú eljárás befejezéséig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el - közölte a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.