Abúzus

4 nevelt gyermekével fajtalankodott, hét év börtönre ítélték

Jogerősen hét év börtönbüntetésre ítélt egy nyírcsaholyi férfit gyermekkorúak ellen folytatólagosan elkövetett, három rendbeli szexuális zaklatásért kedden a Debreceni Ítélőtábla.

2016.03.22 14:02MTI

A táblabíróság sajtószóvivője, Fórizs Ildikó elmondta: az ítélőtábla Elek Margit vezette tanácsa ezzel helybenhagyta az első fokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék tavaly szeptemberben meghozott ítéletét. A vádlott legkorábban büntetése kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2005 októberében M. P. és felesége négy gyermekkorú testvért vett magához nevelőszülőként Nyírcsaholyban. A férfi 2009 szeptemberében, miután egyedül maradt a gyerekekkel a lakásban, őket több alkalommal, különböző módokon szexuálisan zaklatta.

Az egyik kislány novemberben elmondta a vele történteket az osztálytársainak. Az egyik gyerek pedig a hallottakat elmondta otthon, ezután az egyik szülő értesítette a védőnői szolgálatot. A gyámhivatal 2009 novemberében soron kívül egy gyermekotthonban helyezte el a gyerekeket.

A vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.