Kettéhasadt

Lakóházat is veszélyeztet egy villámcsapás miatt kettétört fa Zalában

Egy 20 méter magas fába villám csapott a Petőfi úti temető közelében, a fa emiatt kettéhasadt, és a ledőlt ágrészei egy épületet is veszélyeztetnek.

2016.06.20 11:50Havariapress

Egy lakóházat is veszélyeztet az a nagy méretű fa, amely kettéhasadt és megdőlt ma délelőtt villámcsapás miatt Pölöskefőn - értesült a HavariaPress.

A Zala megyei településről hétfőn késő délelőtt értesítették a tűzoltóságot arról, hogy villámcsapás okozott veszélyhelyzetet a település központjában.

A bejelentés szerint egy 20 méter magas fába villám csapott a Petőfi úti temető közelében, a fa emiatt kettéhasadt, és a ledőlt ágrészei egy épületet is veszélyeztetnek.

A helyszínre a pacsai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói, valamint a nagykanizsai magasból mentő jármű vonult ki, a hivatásos egységek munkáját a gelsei önkéntes tűzoltók is segítik a helyszínen.

A villám körülbelül 5 méter hosszan hasított bele 10 centiméter mélyen a fába, a tűzoltók láncfűrész segítségével vágják vissza a veszélyesen lógó ágakat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.