Tűzszerészet

Elszállítják a Városligetnél talált lőszereket és gránátokat

Közterületi munkák közben került elő 58 két centiméter átmérőjű német légvédelmi repeszlőszer, 11 repeszgránát, 13 töltényhüvely lőporral, valamint egy magyar Vécsey kézigránát a Városliget felőli parkolóban.

2016.05.11 20:58MTI
MTI fotó: Mihádák Zoltán

Elszállítják a világháborús lőszereket és gránátokat, amelyeket a főváros VII. kerületében, a Dózsa György út és a Damjanich utca sarkán, a Városliget közelében találtak - tájékoztatta Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje szerda este az MTI-t.

Bátyi Edina elmondta, közterületi munkák közben került elő 58 két centiméter átmérőjű német légvédelmi repeszlőszer, 11 repeszgránát, 13 töltényhüvely lőporral, valamint egy magyar Vécsey kézigránát a Városliget felőli parkolóban.

A lőszereket és gránátokat a honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják, ahol megsemmisítik - tette hozzá. A terület lezárását feloldották.

Bátyi Edina korábbi tájékoztatása szerint a környéket ötven méteres sugarú körben kellett lezárni, ami érintette a Dózsa György út és a Damjanich utca egy-egy szakaszát is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.