Büntetőeljárást indítottak

14 éves sofőr hamis rendszámú autóval

Hamis rendszámmal autózó 14 éves sofőrt állítottak meg a rendőrök ma reggel Győrben, az egyenruhások a fiúval és felnőttkorú utasával szemben is büntetőeljárást indítottak.

2016.05.04 10:22Havariapress
police.hu

A kisalföldi megyeszékhely járőrei szerdán reggel, fél kilenc körül ellenőrizték a forgalmat a győri Kossuth utcában, melynek során leintettek egy Citroen típusú személyautót is, melynek az elülső rendszáma és az egyik visszapillantó tükre is hiányzott.

Az igazoltatáskor a rendőrök megállapították, hogy az autót egy 14 éves fiatalkorú fiú vezette, akinek nincs jogosítványa; az autó további ellenőrzésekor az is kiderült, hogy annak a hátsó részén található rendszám hamis, mert az egy Mercedesre volt kiadva.

A rendőrök ezt követően a fiatalkorú fiút és a gépjármű tulajdonosát, az autóban utasként tartózkodó 46 éves helyi lakost is előállították a rendőrkapitányságra, ahol egyedi azonosító jel meghamisítása miatt indítottak eljárást velük szemben.

A járőrök a jogosítvány nélkül vezető fiú ellen szabálysértési eljárást is kezdeményeztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.