Bűnügy

Hamis eurós bankjegyekkel bukott le a szerb férfi

Kétezer eurónyi hamis bankjegyet kínált megvételre egy ismerőse barátjának egy szerb állampolgár Szentesen.

2016.04.26 09:28Havariapress
police.hu

A Szentesi Rendőrkapitányságra az elmúlt esték egyikén érkezett bejelentés egy helybeli férfitől arról, hogy barátjának az ismerőse az egyik helyi benzinkúton feltehetően hamis eurót adott el neki.

A vevő 20 darab 100 eurós bankjegyet vett át az illetőtől, amiért összesen 620 ezer forintot fizetett, s csak az üzlet lebonyolítását követően, otthon vette észre, hogy a bankjegyek hamisak.

A bejelentést követően a 23 éves szerb állampolgárt a röszkei autópálya-határátkelőhelyen dolgozó magyar határrendészek tartóztatták fel, majd előállították a Szentesi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették.

A gyanúsított ellen hamis vagy meghamisított pénz forgalomba hozatala bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, s a rendőrök indítványozták az illetékes ügyészségen az előzetes letartóztatásának elrendelését is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.