Tetthely

Elfogták a Debreceni Nagytemplom megrongálóit

Az egyik lelkész tett bejelentést arról, hogy ismeretlen tettes vagy tettesek fordított keresztet, valamint horogkeresztet festettek a Debreceni Nagytemplomra.

2016.04.23 10:51MTI
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Beismerő vallomást tett az a két fiatalkorú fiú, akit a debreceni rendőrök pénteken este fogtak el, majd hallgattak ki a Debreceni Nagytemplom talapzatának megrongálása miatt - közölte az MTI-vel a rendőrség szombaton.

Csütörtök délben az egyik lelkész tett bejelentést arról, hogy ismeretlen tettes vagy tettesek fordított keresztet, valamint horogkeresztet festettek a Debreceni Nagytemplomra.

A rendőrség tájékoztatása szerint a két fiú ellen rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozást, szabadlábon hagyásuk mellett.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere, valamint a Miniszterelnökség korábban egyaránt elítélte a templom horogkereszttel történt megbecstelenítését.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.