Bűncselekmény

Horogkereszteket festettek egy ház falára és egy kutyatetemet is bedobtak az udvarra

Egy háromgyerekes család lakóházára halálos fenyegetést és horogkereszteket pingáltak Püspökladányban. Egy elpusztult állatot is találtak.

2016.03.03 11:12MTI
Facebook Roma Sajtóközpont

Horogkereszteket és "meghalsz" feliratot festettek ismeretlenek egy püspökladányi családi házra - erősítette meg a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az erről szóló sajtóinformációt csütörtökön az MTI-nek. A rendőrség eljárást indított az ügyben.

A Roma Sajtóközpont (RSK) közlése szerint egy háromgyerekes család házát rongálták meg ismeretlenek még szerda hajnalban, amikor halálos fenyegetést és horogkereszteket festettek az épület falára. Emellett az udvarra bedobtak egy kutyatetemet.

A családfő az RSK-nak azt nyilatkozta, hogy nincs haragosa, rendezett körülmények között élnek, kétkezi munkából tartja el családját. A kutya nemrég elhunyt édesanyjáé volt, akinek a háza pár száz méterre van az övétől. Az állat eddig annak udvarán volt, az üressé vált ingatlan őrzése miatt.

A rendőrség közölte: az ügyben a püspökladányi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya önkényuralmi jelkép használata vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

A rendőrök a helyszíni szemle során "a ház udvarában valóban találtak egy elpusztult kutyát, de az állaton sem külsérelmi nyomok, sem mérgezésre utaló jelek nem voltak, a helyszínre érkező állatorvos sem talált ilyeneket" - közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy a bűncselekmény körülményeinek tisztázása folyamatban van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.