Tűzszerészek

Elszállítják a Zuglóban talált világháborús bombát

Az elsődleges információkkal ellentétben nem FAB 100-as, hanem ZAB 100-as típusú gyújtóbomba került elő.

2016.04.18 19:14MTI

Szétszerelték és elszállítják a főváros XIV. kerületében hétfő délután talált második világháborús bombát - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Várkonyi Melinda elmondta: az Örs vezér tere közelében, a Kőszeg utcában egy lakóépület építési munkálatai közben került a robbanótest. A tűzszerészi munkálatok idejére a környéket 50 méter sugarú körben lezárták és kiürítették. Több mint ötven embernek kellett elhagynia otthonát.

Az elsődleges információkkal ellentétben nem FAB 100-as, hanem ZAB 100-as típusú gyújtóbomba került elő. A kettő között a különbség, hogy míg az előbbi robbanóanyagot tartalmaz, a ZAB 100-asban gyújtóanyag van. A tűzszerészek a gyújtószerkezetet kiszerelték, azt a bombával együtt elszállítják.

A korábban elrendelt területzárást feloldották, az emberek visszatérhettek otthonaikba - közölte a kommunikációs tiszt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.