Lopás miatt vonhatják felelősségre

Fémkeresős hobbirégészt kapcsoltak le Kétegyházán

Lopás miatt vonhatják felelősségre azt a hobbirégészt, aki fémkeresővel járta a földeket Kétegyháza határában, de ott rendőrök igazoltatták.

2016.04.08 08:25Havariapress
police.hu

A Gyulai Rendőrkapitányságra e hét szerdán érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi fémdetektorral járja és vizsgálja a Kétegyháza határában lévő földterületeket.

A kiérkező rendőrök a helyszínen igazoltatták, majd előállították az 50 éves férfit, aki kihallgatásán elismerte, hogy régiségeket gyűjt. Elmondása szerint korábban azért vásárolt fémkeresőt, hogy annak segítségével gyarapítani tudja régi pénzérmékből álló gyűjteményét. Az érmék mellett különféle alakú és anyagú fém tárgyakat is talált, melyeket ugyancsak kiásott a földből és hazavitt.

A rendőrök házkutatást tartottak a férfi házában, ahol a tárgyak között 56 olyan darabot is találtak, amelyek az eseti szakértő elsődleges megállapítása alapján muzeális értékű régészeti leletek is lehetnek. Koruk és értékük megállapítása érdekében a rendőrség a 2016. április 6-án elrendelt nyomozás során igazságügyi szakértőt rendel ki.

A helyi lakos ellen lopás megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a Gyulai Rendőrkapitányságon, a fémdetektort pedig lefoglalták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.