Családi házak melléképületeibe törtek be

Száztizenkét rendbeli lopás miatt emeltek vádat Nógrád megyében

Száztizenkét rendbeli lopás miatt emelt vádat a Pásztói Járási Ügyészség három Pest megyei férfi ellen, akik húsz településen követtek el bűncselekményeket Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében.

2016.03.25 11:56MTI

Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője ismertette: 2014-ben a három vádlott és a nyomozás során elhunyt társuk megállapodott abban, hogy lakóhelyüktől távolabbi, kisebb településeken családi házak melléképületeibe törnek be éjszakánként, az ellopott tárgyakat értékesítik, a pénzen pedig megosztoznak.

Fészerekből, melléképületekből, garázsokból loptak, legtöbbször gépeket, szerszámokat, üzemanyagot.

A főügyész elmondta: az ötletgazda a legidősebb vádlott volt, aki Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye területén választotta ki a települések utcáit, a kiszemelt ingatlanokat és az eltulajdonítani kívánt tárgyakat.

A bűncselekmények elkövetése szervezett volt, a módszert következetesen alkalmazták a vádlottak - tette hozzá. A kiválasztott helyszínre mindig ugyanaz a vádlott utazott el egy társával, folyamatosan cserélgetett gépkocsikkal, és még arra is figyeltek, hogy az indítókulcsot elrejtsék az autó közelében, nehogy elveszítsék kerítésmászás közben.

Bóna Gyula elmondta: az ügyészség a többszörösen büntetett vádlottakkal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, valamint a több mint nyolcmillió forint bűnügyi költség megfizettetését indítványozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.