Vádemelést javasol a rendőrség

Bíróság elé állhatnak a nagykanizsai gyilkosság gyanúsítottjai

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség azzal a két emberrel szemben, akik a gyanú szerint tavaly októberben meggyilkoltak egy idős nőt Nagykanizsán.

2016.04.07 10:06Havariapress
police.hu

A Zala megyei városban 2015. október 20-án késő este hozzátartozók találtak holtan egy idős nőt annak lakásában. Az már a helyszínen egyértelművé vált, hogy a sértett halálát idegenkezűség okozta, ezért a rendőrség azonnal, nagy erőkkel kezdte meg az elkövetők felkutatását.

A nyomozás eredményeként alig fél nap alatt, másnap délelőtt elfogták a rendőrök a város területén egy 30 éves és egy 19 éves férfit, akiket gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vették őket, a bíróság pedig napokon belül az előzetes letartóztatásukat is elrendelte.

Kihallgatásaik során a gyanúsítottak beismerő vallomást tettek és elmondták, hogy két nappal a holttest felfedezése előtt hatoltak be a sértett Sugár úti házába, ahonnan értékeket akartak elvinni. A háziasszony azonban felébredt a zajra, ezért az idősebbik betörő úgy döntött, hogy végez vele. A 73 éves asszonyt megfojtotta, majd társával együtt összeszedte a lakásban található ékszereket, műszaki cikkeket és készpénzt, végül elhagyták a helyszínt.

Az ügy nyomozása a napokban lezárult, s a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya vádemelési javaslattal küldte meg az ügy iratait a két férfival szemben az ügyészség részére, emberölés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.