Beetetés

Terrorelhárítók fogták el az orvvadászt

Kér orvvadászt és egy orgazdát is elfogtak a rendőrök Gödöllőn, az egyik elfogáshoz a terrorelhárítók segítségét is igénybe vették. A páros a gyanú szerint hónapok óta vadászott engedély nélkül, etetőre szoktatva a kiszemelt vadakat.

2016.03.13 10:31Havariapress

A gödöllői rendőrök a közelmúltban több információt is kaptak arról, hogy ősz óta orvvadászok tevékenykedhetnek a város menti erdőrészben. A nyomozás adatai szerint az elkövetők a vadakat rendszeres etetéssel egy általuk kiválasztott területhez szoktatták, ahol aztán feltűnés nélkül el tudták ejteni őket, a húsukat pedig értékesítési céllal feldolgozták.

A rendőrök e hét pénteken éjszaka ütöttek rajta a két emberen, egyiküket a helyszínen elfogták, társa viszont elmenekült; őt néhány órával később a lakásán fogták el a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai.

A két férfi lakásain tartott házkutatás során több, engedély nélkül tartott fegyver, lőszerek, fagyasztott vadhús és távcsövek került elő, ezeket a rendőrök lefoglalták. A bűncselekménnyel összefüggésben a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 60 éves férfit is, akit azzal gyanúsítanak, hogy segített a párosnak elrejteni az agancsokat és engedély nélkül tartott fegyvereik egy részét.

A rendőrség kezdeményezte a két orvvadász előzetes letartóztatását, segítőjük az eljárás során szabadlábon védekezhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.