Bűncselekmény

Unokázó csalókat kapcsoltak le Sopronban

Előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság egy nőt és egy férfit, akik a gyanú szerint további, még ismeretlen társaikkal együtt számos idős embert csaptak be az elmúlt időszakban Sopronban és környékén.

2016.03.11 15:40Havariapress

A nyomozás adatai szerint a két győri fiatal tavaly ősz óta több idős embert is azzal próbált becsapni, hogy az unokájuknak, illetve az unoka ismerősének adták ki magukat és különböző összegeket kértek, váratlan nehézségekre hivatkozva. Akadt olyan sértett is, akitől 800 ezer forintot próbáltak kicsalni, de az összeg mértéke minden ismertté vált esetben százezres nagyságrendű volt.

A napokban elfogott két elkövetőnek a gyanú szerint legalább két további társa is volt, akikkel együttesen majdnem két és fél millió forinthoz jutottak hozzá jogtalanul. Ugyanakkor a próbálkozásaiknak majdnem felében nem jártak sikerrel, így mintegy kétmillió forint esetében végül nem tudtak eljutni a pénzátadásig, jellemzően azért, mert a sértettek időben gyanút fogtak.

A gyanúsítottakat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, feltételezett társaikat még keresik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.