Katasztrófa

Kidőlt épület - a tűzoltók befejezték az ideiglenes műszaki mentést

A lakók egy része késő este visszatérhetett otthonába.

2016.02.18 07:18MTI

Befejezték az ideiglenes műszaki mentési munkálatokat Budapest VII. kerületében, a Damjanich utcában, ahol a kora esti órákban kidőlt egy hatvanlakásos épület egyik tartóoszlopa, emiatt a házat ki kellett üríteni. A lakók egy része késő este visszatérhetett otthonába - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kisdi Máté elmondta, hogy az épület sarkánál kidőlt egy négy méter magas tartóoszlop, vélhetően a szomszédos területen végzett földmunkák miatt.

A tűzoltás vezetője intézkedett, hogy ideiglenes, faszerkezetű dúcolással támasszák alá a lakóházat. Az ideiglenes aládúcolás építésének idejére a hatvanlakásos épületet teljesen kiürítették.

A lakók egy része késő este visszatérhetett otthonába, ám a tartópillér leomlása miatt közvetlenül érintett tizenhét lakásba szerdán még nem mehetnek vissza az ott élők. Az érintett 37 ember rendőri engedéllyel, tűzoltói kísérettel, egyesével mehetett be lakásába, hogy magához vegye a legszükségesebbeket - ismertette Kisdi Máté. Hozzátette, hogy lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, mivel valamennyien maguk oldják meg elszállásolásukat.

Az épület végleges aládúcolását és kitámasztását csütörtökön végzik el a szakemberek, ezt követően mindenki visszatérhet majd otthonába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.