Legalja

Tíz percen belül két mentőtámadás is történt Magyarországon

Mindkét esetben rendőrségi eljárás indult, a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak akár szabadságvesztéssel is büntethető.

2016.02.01 11:45ma.hu

Tegnap 20 óra 05 perckor egy 30 év körüli, gyaníthatóan drog hatása alatt álló férfi támadt az őt ellátó mentőkre Budapest VI. kerületében. Az ütések, rúgások váratlanul érték a segítőket, az ápoló arcsérülést szenvedett, a mentőgépkocsi vezetőjének pedig a szemüvege törött szét. A szorult helyzetben levő mentők végül a rádiójuk pánikgombjának megnyomásával tudtak segítséget hívni - áll az Országos Mentőszolgálat közleményében.

Néhány perccel később, 20 óra 15-kor Pécsett fenyegette, szidalmazta, majd megpróbálta megütni a mentőápolót egy ellátandó férfi ittas barátja, aki végül ellökte az életmentőt úgy, hogy az a jármű tolóajtajának ütközve zúzódásokat szenvedett. Mindkét esetben rendőrségi eljárás indult, a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak akár szabadságvesztéssel is büntethető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.