Rablás

Előzetesben a távolsági buszon támadó tizenéves

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a tizenévest, aki két társa jelenlétében késsel fenyegetett meg és értékei átadására kényszerített egy hasonló korú fiút egy Zsámbékra közlekedő távolsági buszon.

2016.01.30 07:42Havariapress

A nyomozás adatai szerint a 16 éves budapesti fiú kedden délután két ismerősével együtt utazott egy menetrendszerinti buszjáraton Páty és Zsámbék között, amikor kifigyelt egy hasonló korú fiút, akiről úgy gondolta, hogy értékeket tud tőle eltulajdonítani. Ezért késsel a kezében megfenyegette a sértettet és pénzt követelt tőle, a másik fiúnál azonban az egyetlen nagyobb érték egy speciális zseblámpa volt, így a támadó jobb híján ezt vette el tőle. A zsámbéki és budaörsi rendőrök a beszerzett információk alapján rövid időn belül azonosították a gyanúsítottat, akit szerdán hajnalban el is fogtak, barátnője zsámbéki lakásán. A 16 éves fiatalt előállították a Budaörsi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, pénteken pedig az illetékes bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.