Tűzszerészet

Feltehetően aknavetőgránátot találtak Szombathelyen

A Szigligeti és a Brenner Tóbiás utca kereszteződésében csatornázási munkálatok közben került elő a feltételezett robbanótest.

2016.01.29 12:38MTI

Feltehetően aknavetőgránátot találtak Szombathelyen pénteken délelőtt - tájékoztatott a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Várkonyi Melinda elmondta: a Szigligeti és a Brenner Tóbiás utca kereszteződésében csatornázási munkálatok közben került elő a feltételezett robbanótest.

A tűzszerészi munkálatok idejére 100 méteres sugarú körben lezárják és kiürítik a környéket. Ez hat lakóházat érint - tette hozzá a kommunikációs tiszt.

12:45 - Elszállítják a Szombathelyen talált gránátot

Elszállítják és egy közeli kijelölt helyen megsemmisítik a Szombathelyen pénteken előkerült világháborús gránátot - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Várkonyi Melinda elmondta: a Szigligeti utca és a Brenner Tóbiás utca kereszteződésében csatornázási munkálatok közben előkerült robbanótest egy 8 centiméteres magyar ködgránát.

A tűzszerészi munkálatok idejére átmenetileg 100 méteres sugarú körben lezárták és kiürítették a környéket. Ez hat lakóházat érintett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.