Negyvenmilliós fogás

Mexikóból rendelt marihuánát foglaltak le Budapesten

Negyvenmillió forint értékű marihuánát foglaltak le a nyomozók Budapesten, a szállítmány postán érkezett Mexikóból.

2016.01.14 12:45MTI

A rendőrség honlapján azt írták, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást - fogva tartásuk mellett - egy 44 éves budapesti férfival és 44 éves, mexikói állampolgárságú társával szemben.

A nyomozás tavaly decemberben indult a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jelzése alapján. A vámhatóság munkatársai egy olyan küldeményt vizsgáltak át, amelyet a kábítószer termesztéséről és kereskedelméről elhíresült mexikói Juárezből szállított egy csomagküldő szolgálat. Fém virágládákba rejtve tizenhat kilogramm zöld növényi törmeléket találtak, amely a gyorstesztre marihuánaként reagált - írták.

A rendőrök megállapították, hogy a küldemény címzettje hónapok óta külföldön tartózkodik, azonban látókörükbe került két férfi, akik egyike álnéven, a címzett meghatalmazottjaként kívánta átvenni a csomagot. A nyomozók Budapesten, a XII. kerület egyik parkolójában hétfőn tetten érték a két férfit, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A lefoglalt marihuána kiskereskedelmi értéke a feketepiacon negyvenmillió forint - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.