Legalja

Látássérültet próbáltak kirabolni

Buszmegállóban támadtak a férfira, aki megpróbálta megvédeni az értékeit. A földre rántották, és elrohantak a megszerzett táskával.

2016.01.14 11:44Havariapress

A II. kerületi Pasaréti út egyik buszmegállójában szeptember 1-jén késő este várakozott egy látássérült férfi, amikor két, akkor még ismeretlen tettes megpróbálta lerántani a válláról a táskáját.

A sértett, hogy ezt megakadályozza ráfogott a táskájára, emiatt viszont dulakodás alakult ki a három férfi között. A támadók a sértettet a földre rántották, majd a megszerzett táskával - benne a sértett pénztárcájával, személyes irataival, lakáskulcsával és mobiltelefonjával együtt - elmenekültek a helyszínről.

Az elkövetők nem sokkal később a megszerzett lakáskulccsal megpróbáltak bejutni a sértett XIV. kerületi lakásába is, de ez nem sikerült nekik, mert a sértett fia megzavarta őket.

Az ügy nyomozása több mint négy hónap után, e hét elején vezetett eredményre, ekkor fogták el a nyomozók a feltételezett elkövetőket, Kispest területén. A 30 éves budapesti lakost és 29 éves pusztadobosi társát rablás és lopási kísérlet miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették őket, az illetékes bíróság pedig elrendelte az előzetes letartóztatásukat is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.