Mentés

Egy nap alatt két újraélesztés a fővárosban

Egyetlen nap alatt egy nőt és egy férfit is újraélesztettek a mentők Budapesten.

2016.01.08 16:58Havariapress

Két újraélesztés is sikerrel végződött tegnap a fővárosban: a XIV. kerületben egy autós nő életét mentették meg a mentőszolgálat munkatársai, a Belvárosban pedig egy idős férfit élesztettek újra eredményesen. A zuglói esetben egy 50 év körüli asszony lett rosszul az autójában, de úgy, hogy a mentők kiérkezésekor már szívműködése sem volt, vagyis a klinikai halál állapotába került. A mentők mintegy öt perces küzdelemmel és a defibrillátor használatával sikeresen újraélesztették a nőt, aki röviddel később már eszméletére is tért, és stabil állapotban sikerült szívcentrumba szállítani. Az V. kerület egyik lakásában pedig egy 60 év körüli férfi esett össze, vérkeringése, légzése is leállt. Újraélesztését a hozzátartozók kezdték meg a telefonon kapott instrukciók szerint, majd a percek alatt kiérkező esetkocsi személyzete vette át és vitte sikerre a beteg életéért folytatott küzdelmet. Mint kiderült, a férfi életét korábban már egyszer a munkatársai is megmentették, mikor munkahelyén esett össze; az újraélesztést akkor az ott kihelyezett, laikusok által használható defibrillátor is segítette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.