Augusztus 29.

Újabb újraélesztési rekordra készülnek Dunaújvárosban

Kétszáz, erre a célra szolgáló plasztik babával egy órán át gyakorolják az újraélesztést augusztus 29-én Dunaújváros központjában, amellyel újra Giunness-rekordot döntenének a résztvevők.

2015.08.28 03:30MTI

Orosz Csaba tűzoltó alezredes, dunaújvárosi hivatásos tűzoltóparancsnok, az esemény egyik főszervezője elmondta: tavaly azzal döntöttek magyar csúcsot, hogy kétszáz órán át végeztek alapszintű újraélesztést egy babán. Az évfordulót rekordkísérlettel szeretnék ünnepelni - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint most kétszáz babával, 3-4 fős csapatokban, mintegy 800 ember részvételével gyakorolják egy órán át folyamatosan az újraélesztést.

A civil kezdeményezésre létrejött rendezvény szervezésében a katasztrófavédelem mellett a vöröskereszt, a mentőszolgálat és a helyi kórház is részt vesz.

Orosz Csaba elmondta: legfőbb céljuk felhívni a figyelmet az újraélesztés technikájának elsajátítására és arra, hogy az életmentést minél hamarabb meg kell kezdeni. Hozzátette, egyik tűzoltójuk, aki tavaly is részt vett a rendezvényen, néhány hete egy velencei benzinkúton mentette meg egy kamionos életét, akit sikeresen újraélesztett.

A Guinness-rekordkísérlethez kapcsolódó programok augusztus 29-én szombaton délután kezdődnek Dunaújvárosban a Dózsa mozi előtti téren, ahol színpadi műsor várja az érdeklődőket - mondta Orosz Csaba.

A vöröskereszt dunaújvárosi területi szervezetének vezetője, Feth Katalin arról tájékoztatott, hogy délután véradás is lesz a rendezvény területén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.