Volt, aki eltévedt, azért telefonált

Öt embert is rendőrök mentettek meg a fagyhaláltól Szabolcsban

Vasárnap hajnalban a tiszavasvári járőrök bukkantak rá a város határában egy üzemképtelen gépkocsi mellett két vacogó férfira és egyikük nyolc éves kisfiára...

2016.01.03 13:03Havariapress
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Öt embert, köztük egy gyereket mentettek meg a rendőrök a fagyhalál elől az elmúlt pár napban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Nyíregyháza egyik buszmegállójában Szilveszter napján, délután negyed négy körül fedeztek fel a helyi járőrök egy 39 éves nyíribronyi férfit, akit már a kihűlés veszélye fenyegetett, ezért az egyenruhások biztonsági intézkedés keretében kórházba vitték.

Január 2-án, szombaton ugyancsak a megyeszékhelyről érkezett segélykérő hívás a megyei főkapitányság irányítási központjába; a telefonáló egy asszony volt, aki elmondta, hogy eltévedt a városban és nem tud hazajutni, viszont nagyon fázik. A járőrök az elmondottak alapján rövid időn belül rátaláltak a 40 éves asszonyra, akihez mentőt hívtak, amely őt is kórházba vitte.

Vasárnap hajnalban pedig a tiszavasvári járőrök bukkantak rá a város határában egy üzemképtelen gépkocsi mellett két vacogó férfira és egyikük nyolc éves kisfiára; mint kiderült, a három fős társaság azért került bajba, mert kocsijukból kifogyott az üzemanyag és a környék egyetlen töltőállomása is zárva volt. A járőrök a rendkívül hideg éjszakában az út mellett rekedt társaságot egy közeli településen élő barátjuk otthonába vitték.

Az esetek kapcsán a rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy senki se menjen el a hidegben földön vagy padon fekvő ember mellett. Akinek ilyen eset jut tudomására, vagy ismer olyan embert, aki fűtetlen lakásban él, az tegyen bejelentést, illetve kérjen segítséget a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.