Az MSZP

Újra kezdeményezik a fagyhalál elleni alap létrehozását

"2010 óta 1200-an, egy falunyi ember fagyott meg Magyarországon; több mint hatvan százalékuk nem az utcán, hanem saját fűtetlen lakásában halt meg."

2015.01.26 12:30MTI

Az MSZP ismét kezdeményezi a fagyhalálok megelőzésére szolgáló pénzügyi alap létrehozását, amelyet a Fidesz már ötször leszavazott a parlamentben - közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Lukács Zoltán elmondta, 2010 óta 1200-an, egy falunyi ember fagyott meg Magyarországon; több mint hatvan százalékuk nem az utcán, hanem saját fűtetlen lakásában halt meg.

Az ellenzéki politikus közölte, a pénzügyi alap elsősorban azokon segítene, akiknek a rezsicsökkentés semmit nem jelent, vagyis szénnel, fával fűtenek, vagy akiknél kikapcsolták a vezetékes szolgáltatásokat. Hozzátette: az alap bevételi forrása az állami tulajdonban lévő energetikai cégek adózás utáni jövedelmének 50 százaléka lenne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.