Csalás

Kétszáz embert vert át egy műszaki cikkeket hirdető férfi

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki húsz hónap alatt kétszáz embertől csalt ki pénzt, egyebek mellett mobiltelefonokat és számítástechnikai eszközöket hirdetett az interneten, ám fizetés után a vevőknek nem küldött semmit.

2015.12.17 10:56MTI

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleménye szerint a 30 éves férfi 2013. március és 2014. november között különböző internetes oldalakon mobiltelefonokat, táblagépeket, televíziókat, navigációs rendszereket, számítógépes játékokat, számítástechnikai eszközöket hirdetett eladásra 25 ezer és 109 ezer forint közötti összegekért. A férfi a vételár átutalása után nem küldte el a műszaki cikkeket a vevőknek, hiszen azokkal valójában nem is rendelkezett.

A férfi ellen a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat. Az ügyészség a börtönbüntetés kiszabása mellett azt is indítványozta, hogy a vádlott térítse meg a sértettek kárát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.