Egy másik DS-es gyermeket már elhagyott

Mindenkit átvert a Down-szindrómás kisfiú apja?

Nemrég az egész világot meghatotta az Új-Zélandról származó, de a házassága után Örményországba költözött férfi, aki inkább a beteg fiát választotta a neje helyett. Most úgy tűnik, a történet nem olyan tündérmese, mint elsőre állította.

2015.02.12 10:41ma.hu
Fotó: GoFundMe/Bring Leo Home

Nincs egy hete sem, hogy a ma.hu is beszámolt arról a férfiról, akinek felesége Down-szindrómás kisfiút hozott a világra, majd amikor a nő úgy döntött, hogy lemond a babáról és árvaházba adja, az apa kemény döntést hozva elindult eredeti hazájába. Az Új-Zélandról származó Samuel Forrest alig egy héttel a gyermek születése után adta be a válópert Ruzan Badalyannal szemben, aki állítólag az örmény kultúrára hivatkozott és szégyenteljesnek nevezte, hogy egy sérült gyermeket kellene nevelnie. Samuel ezért egy online adománygyűjtő oldalon szervezett gyűjtést, hogy haza tudjon költözni Új-Zélandra a fiával, Leóval és ott megfelelő ellátást biztosítson neki. A fennmaradó összegből, ami egyébként igen gyorsan összejött, olyan örmény árvaházakat kíván támogatni, amelyek DS-ben szenvedő gyermekeket gondoznak.

A történet kellőképp megható, ám most előkerült Samuel első felesége, aki jelentősen felforgatja a már-már tündérmesének is beillő sztorit. Az asszony azt állítja, hogy Forresttől négy gyermeke született, akik mind Új-Zélandon élnek, és az egyik lányuk szintén Down-szindrómás. A férfit a válás után kitiltották az Exclusive Brethren nevet viselő gyülekezetből, amely nem nézte jó szemmel, hogy Forrest "elhagyott négy ártatlan gyermeket és megtámadta az evangéliumi keresztény csoportot a család szándékos felbomlasztásával". A Daily Mail Australia című lapnak név nélkül nyilatkozó forrás azt mondta, ez volt az egyik legfőbb oka annak, hogy Samuel meg sem állt Örményországig.

Az elmúlt négy évben nem látta egyik gyermekét sem, nem is tartotta velük a kapcsolatot és semmilyen jövőt nem látott a maga számára Új-Zélandon - folytatja az ismeretlen forrás. A január végén született Leo édesanyja sem hagyta szó nélkül válófélben lévő férje lépését, ő is a sajtóhoz fordult, hogy tisztára mossa magát, és azt mondta, döntésében - mely szerint lemond a fiáról, még csak megérinteni sem volt hajlandó a kórházban - nagy szerepet játszott az a tényező, hogy nem volt elég pénzük, ami egy DS-es gyermek felneveléséhez szükséges. A férfi egyelőre nem reagált az újonnan felmerült vádakra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.