Nyolc ember életének kioltásával vádolják

Móri ügy: ítélet várható Hajdú László büntetőperében

Ítélet várható a nyolc halálos áldozatot követelő móri vérengzéssel megvádolt Hajdú László büntetőperében ma a Fővárosi Bíróságon.

2008.10.22 08:53MTI

A megismételt elsőfokú eljárásban egy hónapja megtartott perbeszédében Kamarás Géza ügyvéd azt mondta, hogy védence nem is járt a bűncselekmény helyszínén, a bűnüldöző hatóságok tudják, hogy más követte el a 2002 májusi vérengzést, ezért indokolt Hajdú László bűncselekmény hiányában történő felmentése. Egy másik eljárásban W. Róbert ellen áprilisban emelt vádat az ügyészség a móri vérengzés miatt a Fejér Megyei Bíróságon.

Abban az eljárásban volt egy másik gyanúsított is, ám ő még a nyomozás során előzetes letartóztatása idején öngyilkosságot követett el. W. Róbert és Hajdú László ügye mellett egy harmadik eljárás is folyamatban van a móri ügyben: Hajdú vádlott-társának, a szintén a móri ügy miatt jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélt Kaiser Edének a perújítását tárgyalja a Fővárosi Bíróság. Hajdú László és Kaiser Ede ellen a móri ügyön kívül több más minősített rablás miatt is vádat emelt az ügyészség. Azokban az ügyekben a vádlottak - egy emberölési kísérletet leszámítva - javarészt beismerő vallomásokat tettek.

Ugyancsak ma tárgyalja a Fővárosi Bíróság a móri bankrablás miatt jogerősen tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt Kaiser Ede perújítását. A Hajdú László ügyétől külön tárgyalt perben az eljáró bíró korábbi tájékoztatása alapján eljuthatnak az ügyészi perbeszédig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.