Kábítószer

Harmincmillió forintnyi drog volt a vásárláskor tetten ért drogdílernél

A lefoglalt kábítószerek együttes kiskereskedelmi értéke a feketepiacon körülbelül 30 millió forint.

2015.12.02 11:56Havariapress

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai kedden este ütöttek rajta két férfin egy II. kerületi parkolóban, amikor egyikük éppen 2 kilogramm kábítószergyanús növényi származékot - feltehetően marihuánát - vásárolt a társától, 2,6 millió forintért. A tetten ért férfiak - egy nagykovácsi és egy budapesti lakos - elfogása után a rendőrök házkutatásokat tartottak a hozzájuk kötődő ingatlanokon is. Ennek során a budapesti férfi Vác közelében lévő hétvégi házában körülbelül 300 tő - különböző fejlettségi fokban lévő - vadkendert, több kilónyi, értékesítésre előkészített, csomagolt kábítószert, valamint a termesztéshez használt eszközöket foglaltak le. A nagykovácsi lakhelyű gyanúsítottnál sem volt eredménytelen a házkutatás, nála 3 kiló szárított növényi származékot, továbbá több kilogramm különböző halmazállapotú kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök; a lefoglalt kábítószerek együttes kiskereskedelmi értéke a feketepiacon körülbelül 30 millió forint. A két gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.