Droghelyzet

Józsefvárosi KEH: a tűcsereprogram szakmai tévedés volt

Újjászervezték a kábítószerügyi egyeztető fórumot (KEF) Budapest VIII. kerületében, a Józsefvárosban, mert a Kék Pont Alapítvány által működtetett tűcsereprogram szakmai tévedésnek bizonyult.

2015.11.26 11:02MTI

Ezt közölte a helyi KEF elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.

Ferencz Orsolya úgy fogalmazott: a program keretében korábban nem tűt cseréltek, hanem tűt osztogattak, és előfordult, hogy fél év alatt 19 ezer tűt adtak át egy személynek.

Hozzátette, hogy egy önkormányzatnak a teljes lakosság, Józsefváros esetében 80 ezer ember érdekeit kell figyelembe vennie.

Mint elmondta, máris látszanak a programjuk első eredményei: kínálatcsökkenés következett be, a drogosok egy része eltűnt a területről és lényegesen csökkent a drogszemét is. Ugyanakkor prevenciós munkacsoportot állítottak fel és reaktiválták az életvezetési tanácsok tantárgyat az iskolákban. Továbbá a drogfüggők számára rehabilitációs programokat szerveznek.

Ferencz Orsolya végül felhívta a figyelmet a designer drogok veszélyére, arra, hogy ezek fogyasztása ön- és közveszélyes állapotot idézhet elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.