Zalaegerszeg

Csalással vádolják a roma önkormányzat volt elnökhelyettesét

A hamis meghatalmazások felhasználásával előfizetői szerződéseket kötött, és részletfizetésre, minimális önrész befizetésével nyolc mobiltelefont vett, majd mindet eladta.

2015.12.02 10:45MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt vádat emelt a helyi roma önkormányzat volt elnökhelyettese ellen a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség - tájékoztatott a megyei főügyészség szerdán.

A vád szerint a zalaegerszegi roma nemzetiségi önkormányzat társadalmi megbízatású elnökhelyettese a múlt év tavaszán a szervezet nevében kezdőrészlet nélkül - vagy jelképes kezdőösszeg befizetése után - nagy értékű mobiltelefonokat vásárolt, majd értékesítette őket.

Az 53 éves férfi valótlan tartalmú meghatalmazásokat készített a szolgáltatóval kötendő előfizetői szerződés aláírására, és ezeket az állítólagos meghatalmazó, vagyis a roma önkormányzat elnöke és a tanúként feltüntetettek helyett is aláírta. A hamis meghatalmazások felhasználásával előfizetői szerződéseket kötött, és részletfizetésre, minimális önrész befizetésével nyolc mobiltelefont vett, majd mindet eladta - olvasható a közleményben.

A volt elnökhelyettes - aki társadalmi megbízatását 2014 októberéig látta el - az ügyészség szerint több mint 2,2 millió forint kárt okozott a szolgáltatónak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.