Több napon át tartották fogva

16 ember állhat bíróság elé a cégvezető elrablása miatt

Tizenhat fővel szemben javasol vádemelést a rendőrség egy emberrablási ügy miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a gyanúsítottak mindannyian egy sátoraljaújhelyi cégvezető elrablásában és több napon át tartó fogva tartásában működtek közre.

2015.11.30 15:54MTI
police.hu

A most lezárt nyomozás adatai szerint a bűncselekmény még ez év januárjában történt, amikor a nyomozók egy fővárosi szállóban tartott ellenőrzés során egy meztelenül fogva tartott férfira találtak, akit hárman őriztek.

A helyszínen elfogott három budapesti férfit azonnal őrizetbe vették, a történtek felderítése érdekében pedig széles körű nyomozást indítottak.

Rövidesen kiderült, hogy a 44 éves sátoraljaújhelyi sértettet egy vásárosnaményi parkolóban megbeszélt találkozón kényszerítették autóba január 9-én, majd értékeitől megfosztva hurcolták el erőszakkal, egy elszámolási vita miatt.

A további nyomozás kiderítette, hogy az emberrablásra egy 42 éves budapesti férfi adott megbízást, aki egy banki ügyintéző megvesztegetésével szerzett tudomást a sértett tartózkodási helyéről és anyagi helyzetéről.

A rendőrök az ügyben összesen 16 főt állítottak elő, közülük 5 férfit emberrablás bűntette, 3 másikat emberrablás és kifosztás bűntette, többeket pedig személyi szabadság megsértése miatt gyanúsítottak meg a rendőrök; az elkövetők közül 8 férfi került előzetes letartóztatásba.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.